Varmepumper på Sjælland

Læs om grøn energi og varmepumper i Sjælland

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Hvad gør Sjælland for grøn energi?

Sjælland har store ambitioner omkring grøn og vedvarende energi. Region sjælland og yderligere 12 kommuner har investeret omkring en halv milliard kroner, på at energirenovere offentlige bygninger og foretage en omstilling til vedvarende energi.

Ved dette tiltag ønsker man at blive den grønne region i Europa og målet skal nås til år 2020. Selve projektet løber fra den 1. Marts 2012 til den 28. Februar 2015 og bliver kaldt Renewable Energy and Energy Efficiency in Zealand.

De konkrete projekter der vil blive foretaget omhandler efterisolering af vægge og tage, udskiftning af vinduer og døre, regulering og udskiftning af ineffektive installationer. Derudover vil der også blive investereret i vedvarende energianlæg på de offentlige bygninger, hvor der vil være fokus på solcelleanlæg og jordvarmeanlæg. Endvidere vil der også blive igangsat projekter på hospitalerne, i form af forbedringer af kølesystemer og udstyr.

Hvor mange benytter varmepumper i Sjælland?

Varmepumper har til formål at nedbringe CO2-udslippet, da man benytter den vedvarende energi der findes i luften og i jorden. Der findes tre typer af varmepumper: Luft-til-vand varmepumpe, jordvarmepumpe og luft-til-luft varmepumpe

Med en varmepumpe har man mulighed for at nedbringe sit CO2-udslip betydeligt, hvis man for eksempel skifter fra varmekilder der anvender fossile brændstoffer. Samtidig vil man også kunne se en betydelig forskel på ens varmeregning.

På sjælland ser man en stigning i boliger der anvender varmepumper som varmekilde. Ifølge Danmarks Statistik er der på nuværende tidspunkt 20.094 boliger og fritidsboliger der har installeret en varmepumpe.

Hvordan vælger du varmepumpe?

Der er mange producenter af varmepumper på markedet, som alle kan tilbyde dig noget forskelligt. Når du skal vælge en varmepumpe, er der flere faktorer der har betydning, alt efter hvad behovet er i boligen.

Her er der 5 faktorer, du bør tage stilling til, inden du vælger:

  • Hvor mange kW har du behov for? For at undgå energitab og dermed tab af penge, skal man helst ikke overdimensionere med alt for mange kW, som man ikke har behov for. Derfor er det vigtigt at du i sammenråd med leverandøren, vælger den rette ydelse. 
  • Har du luft i budgettet? Ofte får du et skræddersyet tilbud, som passer til dig. Dog kan der opstå uforudsete omkostninger, specielt ved jordvarmepumper. Dette skyldes at man ikke ved, hvordan undergrunden ser ud, før man begynder at grave.
  • Hvor kan du få en fair garanti? Realistisk set, kan der forekomme komplikationer med din varmepumpe og derfor er en fair garanti vigtig. Dette sikrer at du kan få afhjulpet eventuelle problemer, som kan opstå.
  • Hvor mange kvadratmeter skal der bruges? Hvis du har valgt at få installeret en jordvarmepumpe, skal du sikrer at der for hver kvadratmeter boligareal, skal være 1-3 kvadratmeter have til at lægge slanger i jorden.
  • Er der brug for trådløs styring? For dig som rejser ofte, arbejder på forskellige tidspunkt eller måske ofte er i sommerhus, kan det være smart med trådløs styring af din varmepumpe. Dette skal man huske at nævne for leverandøren af varmepumpen.  

Tilbud på installation og varmepumpe

Ved at indhente flere tilbud, har du mulighed for at opnå den bedste pris på din varmepumpe og eventuelle installation. Her på siden har du mulighed for at få op til 4 tilbud, gratis og uforpligtende. Herefter kan du frit vælge mellem disse tilbud og finde det der passer bedst til dig.

Du har mulighed for dette, hvis du udfylder vores kontaktformular til højre på siden. I denne skal du svare på nogle spørgsmål omkring dine boligforhold, såsom “Hvilken varmekilde har du nu?”, “Boligens størrelse?” m.m. Dermed matcher vi disse oplysninger med relevante leverandører, så du er sikret at få tilbud der passer til netop dine behov.