Varmepumper på Fyn

Læs om grøn energi og varmepumper i Fyn

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Hvad gør Fyn for grøn energi?

9 kommuner på Fyn samt flere virksomheder er gået sammen om at skabe et grønnere Fyn. Der er blevet udarbejdet konceptet “Energiplan Fyn”, som har til formål at skabe et fælles projekt for fyn, hvor der skal skabes samhørighed omkring omstillingen fra fossile brændstoffer til vedvarende energi. Samtidig er der også et ønske om at skabe en grøn vækst i de fynske virksomheder og energiselskaber.

Måderne, hvorpå man vil opnå et grønnere Fyn, er mange; Man vil blandt andet prioritere fynske biomasseressourcer i højere grad, benytte naturgas og biogas, lave en afklaring på, hvordan affaldshåndtering kan blive integreret i et vedvarende energisystem m.m.

Resultatet, som Fyn gerne vil opnå med denne plan, er at få gennemført et fælles projekt, hvor man kan bringe denne del af Danmark i front i forhold til omstillingen af fossilfri energiforsyning i 2050.

Hvor mange benytter varmepumper på Fyn?

Varmepumper er en effektiv varmekilde, som både bidrager positivt til miljøet men også til pengepungen. Varmepumper udnytter den vedvarende energi i luften eller jorden i modsætning til andre varmekilder, der anvender fossile brændstoffer. De fossile brændstoffer er skadelige for miljøet og er ofte også en dyrere opvarmningsmetode.

Der findes tre typer af varmepumper. Det er dog kun to af dem, der er en totalløsning for boligen, som både opvarmer selve boligen og dit brugsvand. Dette er luft til vand varmepumper og jordvarmepumper. Luft til vand varmepumpen er den billigste at få installeret, hvor at jordvarmepumpen er den billigste i daglig drift.

På nuværende tidspunkt er der, ifølge Danmarks Statistik, 4016 boliger på Fyn, der har installeret en varmepumpe i boligen. Dette tal er med stor sandsynlighed steget, inden året er omme.

Overvejelser inden valg af varmepumpe

Der kan være mange overvejelser, inden man investerer i en varmepumpe; Hvilken type skal man have? Hvilke funktioner skal denne have? Er der andre ting, man bør overveje på forhånd? Her får du 5 punkter du bør overveje, inden du vælger hvilken varmepumpe du skal have:

  1. Antal af m2 - Hvis du overvejer en jordvarmepumpe, skal du være opmærksom på, at der skal være et vist antal kvadratmeter frit til at installere jordvarmeslanger. Tommelfingerreglen lyder, at der skal være 1-3 kvadratmeter for hver enkelt kvadratmeter boligareal.
  2. Overskud i budgettet - Man får ofte et specificeret tilbud, som passer nøje til ens boligforhold. Dog er der altid en risiko for, at der kan opstå uforudsete omkostninger, hvilket specielt ses ved jordvarmepumper.
  3. Antal kW - Man skal helst ikke købe en varmepumpe, der har alt for mange kW, da man dermed overdimensionere behovet. Dette kan resultere i varmespild og tab af penge. Man skal finde det antal kW, som man har behov for i boligen og som passer til ens forbrug.
  4. Fair garanti - Når du skal forhandle dig frem til en ny varmepumpe, er det vigtigt at du sikrer dig en fair garanti. Der kan forekomme komplikationer ved en varmepumpe, som der kan med så mange andre produkter. Derfor skal du sikre, at du kan få afhjulpet eventuelle problemer.
  5. Valg af features - Hver enkel leverandør tilbyder varmepumper, der har forskellige features og funktioner. Det kan være, at nogle af disse funktioner er vigtige for dig i forhold til din levemåde. Dette kan blandt andet være trådløs styring af varmepumpen, mulighed for at tilkoble solceller, mulighed for afkøling af boligen osv.

Ofte kan leverandøren hjælpe dig til at besvare dine spørgsmål og guide dig til den rigtige varmepumpe.

Få tilbud på varmepumper

Det kan være en god idé at bruge lidt tid på at undersøge markedet for leverandører af varmepumper, inden man vælger det endelige tilbud. Dermed sikrer du, at du har flere tilbud at sammenligne med, og du får det tilbud, som passer bedst til dit behov.

Dette kan ofte være tidskrævende at skulle kontakte flere leverandører og skulle forklare om sine boligforhold. Dette kan du undgå ved at udfylde kontaktformularen til højre på denne side. Her skal du svare på nogle spørgsmål angående din bolig samt hvornår du ønsker at få varmepumpen installeret.

Du får op til 4 tilbud, som er matchede specielt til dig og dit behov. Dette er gratis og uforpligtende og er derfor en let metode at indsamle tilbud på. Derefter kan du vælge det tilbud, som passer bedst til din bolig.