Varmepumper i Jylland

Læs om grøn energi og varmepumper i Jylland

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Vedvarende energi i Jylland

I Jylland er der stor fokus på vedvarende energi og hvordan man kan gå imod en mere miljørigtig udvikling. Blandt andet har Region Midtjylland stor fokus på at blive grønnere og har på nuværende tidspunkt 23% vedvarende energi i regionen.

Samtidig har Region Midtjylland igangsat et samarbejde med kommunerne, så man i et samarbejde kan finde ud af hvilken metode der skal anvendes i kommunerne til omstillingen fra olie, kul og naturgas til vedvarende energi.

I Dronninglund i Nordjylland er der verdens største solvarmeanlæg, som forventes at kunne dække halvdelen af varmeforbruget hos omkring 1300 kunder. Efter indvielsen af verdens største solvarmeanlæg, er det offentligt at et endnu større anlæg skal installeres i Sønderjylland.

Derudover arbejder Århus også på, at blive mere CO2-neutrale. Dette skal blandt andet ske ved at mindst 25 % af Århus kommunes strøm, skal indkøbes som bæredygtig energi via RECs-certifikater fra år 2013-2015. Hvis Århus når dette mål, vil de blive den første Windmade Kommune i verden.

Hvor mange benytter varmepumper i Jylland?

På nuværende tidspunkt er der allerede boliger der har installeret varmepumper og benytter disse som varmekilder. Ifølge Danmarks statistik er der installeret 27.507 varmepumper i boliger på nuværende tidspunkt, rundt omkring i Jylland. Dette tal er sandsynligvis steget, inden året 2014 slutter. 

Der er specielt store besparelser at hente for erhverv i Jylland. Blandt andet kan varmen anvendes ved landbrug til rumopvarmning i smågrisestalde, fårestalde, servicerum og i stuehus/bad, til forvarmning af vand til vådfoder og til højtryksrensning. Dette kan hjælpe til at overholde de strenge miljøkrav som landbruget ofte er pålagt og man kan opnå en besparelse på op til 60 % på varmeregningen.

Fordele ved en varmepumpe

Der er flere forskellige fordele ved at få installeret en varmepumpe og disse er uafhængige af, hvor i landet man bor:

  • Besparelse på varmeregningen - Den største fordel for mange er, at man kan opnå en besparelse på op til 60 % på varmeregningen. Hvilket gør en betydelig forskel i hverdagen for mange.

  • Stabil varmemetode - Varmepumper er en stabil metode at opvarme boligen på hele året. Desuden er det ikke nødvendigt med opfyldning eller lignende, da den enten bruger den naturlige energi i luften eller jorden.

  • Lang levetid - Luft til vand varmepumpen har en levetid på minimum 15 år og jordvarmepumpen har en levetid på minimum 20 år. Dog kræver det at varmepumpeanlægget bliver vedligeholdt, hvilket er med til at forlænge levetiden.

  • Kort tilbagebetalingstid  - Der vil ofte være en kort tilbagebetalingstid, da du opnår en høj besparelse i hverdagen, ved at udskifte dit nuværende varmeanlæg. Dermed kan du hurtigt tilbagebetale udgiften til etableringen af selve varmepumpeanlægget. For luft til vand varmepumper er tilbagebetalingstiden cirka 5 år og for jordvarmepumpen er det 5-10 år.

  • Miljøvenlig opvarmning - Udover de ovenstående fordele, formår du også at nedbringe dit CO2-udslip, hvilket er en væsentlig fordel. En varmepumpe benytter den naturlige energi og udleder et minimum af CO2.

Investering i varmepumpe

Inden du indhenter flere tilbud og investere i en varmepumpe, er der flere tanker man skal gøre sig. I første omgang skal du gøre det klart, hvilken type varmepumpe du ønsker. Der er flere faktorer der spiller ind, og som afgører om du kan få den ene eller anden type.

Når du har besluttet dig for dette, kan det være en god idé at indhente flere tilbud. Hermed kan du finde den leverandør der matcher dine behov bedst og som kan opfylde de krav, som du har til den eventuelle varmepumpe.

Her på siden er det muligt at få op til 4 gratis og uforpligtende tilbud. Du skal blot udfylde kontaktformularen ude i højre side, omkring dine boligforhold. Herefter vil du modtage tilbud fra leverandører af varmepumper, som passer til netop dine krav.