Varmepumper i Danmark

Læs om grøn energi og varmepumper i Danmark

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Type:
10/10
Flere oplysninger
Fordele
  • Giver dig en 100 % løsning med både vand og varme
  • Højeffektiv varmepumpe, der passer perfekt til mindre huse og/eller lavenergihuse. Har indbygget veksler og pumpe, så du kan tislutte den direkte til dine vandrør. Er en såkaldt Monoblock-model, som er en af Panasonics mest populære.
Krav
  • Skal have årligt eftersyn
  • Stor investering

Danmark og vedvarende energi

I Danmark er der blevet opsat en række energipolitiske målsætninger, som skal opnås over de næste par år. I 2020 skal energiforbruget bestå af mindst 30 % vedvarende energi hvor 10 % af energiforbruget i transportsektoren skal komme fra vedvarende energi. Målene blev fastlagt i december 2008 i EU’s klima- og energipakke.

Regeringen har samtidig sat et mål for, at Danmark skal blive uafhængig af fossile brændsler i 2050. Dette skyldes blandt andet at reserverne af fossile brændsler er ved at blive tømt og de ressourcer som er tilbage, findes kun i meget få lande. For at nå målet skal der være større fokus på at sænke energiforbruget og anvende vedvarende energi i højere grad.

Overordnet set skal disse mål bidrage til, at Danmark kan nedbringe udledningen af drivhusgasser med 20 % i forhold til niveauet af udledning i 1990. Dette mål er sat for sektorerne: landbrug, transport, opvarmning af bygninger og boliger, affald mv.

Hvor mange benytter varmepumper i Danmark?

 

Varmepumper I DK 2

Med varmepumper er det muligt at nedbringe udslippet af CO2, da man benytter den vedvarende energi. Der findes varmepumper der bruger energien i luften eller i jorden og kaldes henholdsvis en luft-til-vand varmepumpe og en jordvarmepumpe.

Med en luft-til-vand varmepumpe kan man eksempelvis nedbringe sit CO2-udslip med 40%, hvis man skifter fra et oliefyr. Hvis du vælger at skifte fra et oliefyr til en jordvarmepumpe nedbringer du dit CO2-udslip med minimum 50 %.

Ifølge Danmarks statistik er der 51.617 boliger og fritidshuse, der på nuværende tidspunkt har installeret en varmepumpe. Dette tal er steget med 29.337 varmepumper på 10 år og er blevet en populær opvarmningskilde. Man kan også forvente at dette tal er endnu højere nu, da der med garanti er installeret endnu flere inden året 2014 er slut.

Prisen på varmepumper i Danmark

Priserne variere meget, alt efter hvilken størrelse, type og kvalitet du ønsker. Det kan derfor være svært at give et konkret pris på en varmepumpe. Tommelfingerreglen er at luft-til-vand varmepumper eksklusiv installation koster op til 70.000-80.000 kroner og jordvarmepumper koster omkring 100.000 kroner.

Derudover varierer det også fra leverandør til leverandør, hvad det indgår i prisen, hvis denne er inklusiv installation og service. Det er forskelligt hvor lang tid garanti, hver enkelte leverandør tilbyder og hvad der indgår i selve installationen.

I Danmark har du mulighed for, at få nedsat din elvarmeafgift, hvis du anvender grøn elvarme. Dette skyldes finansloven som blev vedtaget af regeringen i år 2013. Hvis du får installeret en varmepumpe, bliver din elvarmeafgift nedsat med 42 %. Dette giver en besparelse på 37 øre pr. kWh inklusiv moms, hvilket du vil kunne mærke på din varmeregning.

Et eksempel på besparelsen ses ved et parcelhus på 130 kvadratmeter. Hvis denne boligtype anvender varmepumpe som varmekilde, vil man kunne spare 2.500 kroner, sammenlignet med før finansloven om elvarmeafgiften blev vedtaget.

Du kan få del i denne rabat, hvis din bolig bliver registreret som en el-opvarmet bolig, hvilket kræver en godkendelse. Derudover kræver det også, at du har et forbrug der er højere end 4.000 kWh pr. år, hvilket svarer til en almindelig boligs forbrug.

Leverandører af varmepumper i Danmark

At indhente tilbud fra leverandører kan tage en del tid og det er vigtigt at finde det helt rette tilbud, på en varmepumpe der passer til dit forbrug og bolig. Der findes flere leverandører i Danmark, som kan anskaffe og installere en varmepumpe hos dig.

Det er vigtigt at man indhenter tilbud fra flere leverandører, så du sikrer dig, at du vælger det tilbud der passer bedst til dig. Her på siden har du mulighed for, at bestille tilbud på varmepumper hurtigt og gratis. Du skal blot udfylde kontaktformularen ude i siden, hvorefter du vil modtage op til fire uforpligtende tilbud, fra kompetente og professionelle leverandører.