Weishaupt varmepumpe

Om Weishaupt

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Weishaupt

Weishaupt har eksisteret siden 1932 og er en familiejet virksomhed. Deres hovedkontor ligger i Tyskland og de har produktion i Tyskland og i Schweiz. Deres produktportefølje inkluderer varmesystemer, solfanger teknik, varmepumper osv. Weishaupt producerer både luft-til-vand varmepumper og jordvarmepumper

Weishaupt varmepumper

Weishaupt luft-til-vand varmepumpe

Kendetegnet ved Weishaupt luft-til-vand varmepumper er, at de er effektive og energibesparende. Centralvarmedriften virker ved helt ned til -25 grader og der er stadig høje ydelsestal ved de lave temperaturer.

Deres varmepumper er også meget lydsvage da der er svingningsdæmpning og lukket bundplade. Derudover er der specielt formede ventilatorer og en højeffektiv scroll-kompressor, der ikke har mekaniske bevægelse ventiler.

Scroll-kompressoren hjælper også til, at hastigheden bliver tilpasset det aktuelle varmebehov og derfor undgår man mange start og stop. Dermed sparer du på energien og varmepumpen får en længere levetid.

Hvordan virker Weishaupts luft-til-vand varmepumpe

Varmepumpen anvendes til at omdanne varm eller koldt luft til varmt vand. Dette vand kan herefter bruges til varme i boligen eller til brugsvand. Varmen bliver udviklet ved, at varmepumpens udedel laver termisk energi og overfører varmen til et kølemiddel. Dette kølemiddel opvarmes herefter i en kompressor, hvor det så bliver frigivet til varme i varmepumpen.

Weishaupt Varmepumpe

Indendørs eller udendørs

Weishaupts indendørs luft-til-vand varmepumpe har fået navnet WWP L. Det fungerer ved at blive stillet op i dit bryggers, ligesom en traditionel kedel. Varmepumpen suger herefter udeluften ind via en luftkanal, som herefter overfører varmen til kølemidlet og pumper det op til det temperaturniveau, der passer til ens husholdning. Luftkanalerne, som er nødvendig for denne form for luft-til-vand varmepumpe, kan tilpasses individuelt til næsten alle rumforhold. Den højeste COP-værdi er 5,1 på modellen WWP L12 ID, der har en maksimal varmeydelse på 12 kW - dog kan du få modellerne helt ned til 8,9 kW og helt op til 30 kW.

En udendørs luft-til-vand varmepumpe, kaldet WWP LA, fungerer ligesom de traditionelle varmepumper. Her er der en udedel, som fører varmen ind i huset via slanger.  Den laveste varmeydelse er 6,7 kW og den maksimale varmeydelse er 66 kW. Alt efter hvilken model du skal bruge og som passer til dit behov, har Weishaupts varmepumper en COP-værdi op til 5,1.

Weishaupts jordvarmepumpe

Der er flere forskellige kendetegn ved Weishaupts jordvarmepumpe, et af deres vigtigste kendetegn er at alle deres jordvarmepumper er i energiklasse A. Samtidig er den meget støjsvag, hvilket skyldes forskellige dæmpningsforanstatninger og en massiv bundplade. Der er et komplet støjisoleret kabinet og en scroll-kompressor uden mekaniske ventiler der bevæger sig, som sørger for at støjen er minimal.

Scroll-kompressoren er modulerende og derfor tilpasser den sin hastighed efter det varmebehov man har i boligen. Dermed sparer man energi og man opnår en længere levetid på sin varmepumpe

Weishaupts jordvarmepumper kan fås med en ydelse fra 5 kW til 130 kW og alt efter hvilken model du vælger, kan den generere mellem 2,4-4,7 gange så meget kW varme igen og har en COP-værdi op til 4,7. Dog er modellerne med meget høj kW forbeholdt til landbrug eller industrielle forhold. Samtidig har jordvarmepumperne en integreret brugsvandsbeholder på 170 liter, som er af ædelstål. En beholder af ædelstål hjælper til at holde en høj varmekomfort.

Hvordan virker Weishaupts jordvarmepumpe

Jordvarmepumpen fungerer ved slanger der er gravet ned i din grund, trækker varmen ud af jorden og overfører varmen via brine og fører det ind til varmepumpen. Derefter bliver varmen omsat til den temperatur som du og din bolig har brug for.

Weishaupt Jordvarmepumpe

Weishaupts modeller

Weishaupt har udviklet tre forskellige jordvarmepumper, til dig som privatperson der skal bruge en ydelse på mellem 6-10 kW.

  • WWP S6 IDT - Denne model har en ydelse på 6,1 kW
  • WWP S8 IDT - Denne har en ydelse på 8,1 kW
  • WWP S11 IDT - Denne har en ydelse på 10,9 kW

Weishaupts varmepumper giver dig også muligheden for at afkøle din bolig via gulv- eller vægkøling. Dette sker ved at anvende en “passiv køling”, som er den lavetemperatur der findes i jorden. Derved sendes der koldt vand igennem, i stedet for varmt vand, hvilket giver en afkøling i din bolig.

Alle modellerne har en scroll-kompressor, hvilket sikrer lavt strømforbrug og bidrager til en højere COP-værdi. Desuden finder man en integreret varmepumpemanager, der styrer og overvåger dit anlæg. Både varme, varmt vand og afkøling kan indstilles efter behov og hjælper til en energibesparende driftsform.

Prisklasse

Det kan være svært at give en generel pris på varmepumper, da dette afhænger af flere faktorer. Blandt andet hvor stor din bolig er, hvilket behov din husstand har for varme og varmt vand, hvilke funktioner du ønsker osv. Når du har klargjort dette, kan du få en pris der er skræddersyet til dig og dit behov.

Dette kan du få ved at udfylde en kontaktformular på varmepumpetilbud. Her skal du udfylde nogle få spørgsmål, såsom hvilken varmepumpe du ønsker, hvor mange kvadratmeter er din bolig, tidspunkt for installation og hvad din nuværende varmekilde er. Herefter vil du modtage op til 4 tilbud, på varmepumper der passer til din bolig.