Vølund varmepumpe

Om Vølund

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Vølund Varmeteknik

Vølund Varmeteknik har været leverandører af varmetekniske produkter i mere end 100 år. Vølund Varmeteknik er en svensk virksomhed som er ejet af industrikoncernen NIBE. NIBE industrier er en af Europas mest ekspansive og førende virksomheder inden for varmebranchen. Vølund producerer både luft-til-vand varmepumper og jordvarmepumper.

Vølund varmepumpe luft til vand

Der er flere forskellige fordele ved en luft-til-vand varmepumpe - blandt andet udnytter den varmen i udeluften og benytter minimalt energi. Samtidig er Vølunds varmepumper en totalløsning og opvarmer både boligen og brugsvandet, samtidig med at den har et miljøvenligt kølemedie.

Hvordan virker Vølunds luft til vand varmepumpe

Luft-til-vand varmepumperne udnytter udeluftens varmeenergi, så der er ikke behov for nedgravning af jordslanger, hvilket kan være effektivt for folk der ikke har kvadratmeterne til dette.

Princippet i en luft-til-vand varmepumpe er at man udnytter udeluftens varme og genbruger denne til at varme din bolig og brugsvandet op. Dette gør den via varmepumpens udedel der optager termisk energi og derefter føres varmen via kølemidlet.

Vølunds varmepumpeserie

Vølund har udviklet 3 forskellige slags varmepumper - Der er flere forskellige faktorer, der påvirker hvilken systemløsning der passer til dig; husets størrelse, hvor du bor og dit behov for varmt brugsvand.

De forskellige systemløsninger vil blive beskrevet i detaljer herunder, så du kan finde de der passer til dit behov:

Vølund Varmepumpe

  • F2030 - Varmepumperne F2030-7 og F2030-9 er to nye udedele, som er designet og specialudviklet til parcelhuse og fås i 7 og 9 kW. Disse virker ved en temperatur helt ned til -25 grader og har indbygget kondensbakke, der sikrer at der ikke sker isdannelse under varmepumpen. F2030 serien er en af de mest lydsvage på markedet og har en COP-værdi op til 3.86-4.11

  • F2040 - Denne varmepumpe dækker opvarmningsbehovet for boliger, der skal bruge cirka 4-16 kW og fås i 8, 12 og 16 kW. Desuden har den et lavt lydniveau og er installationsvenlig. F2040 er en frekvensreguleret varmepumpe og har en integreret intelligent styreenhed. Varmepumpen har en indbygget kondensbakke og komponenterne er blevet specielt udvalgt, med henblik på at varmepumpen skal have en lang levetid. Derudover har den en COP-værdi op til 3.69-3.79.

  • F2300 - Disse varmepumpe-udedele er udviklet til større huse eller til erhvervsbrug, hvor behovet for ydelsen er helt op til 14 eller 20 kW og dækker behovet for bygninger i området fra 5-22 kW. Selvom disse er velegnet til større boliger, er lydniveauet stadig meget lavt. Varmepumpe-udedelen er let at installere og har en indbygget kondensvandbeholder. Disse to modeller har en COP-værdi op til 3.50-3.86

Vølund jordvarmepumpe

Fordelene ved en jordvarmepumpe er at anlægget udnytter den passive solvarme. Derudover er fordelene ved Vølunds jordvarmepumper at den er støjsvag og har en lang levetid. Samtidig benytter den et miljøvenligt kølemedie.

Hvordan virker Vølunds jordvarmepumpe

Jordvarmepumpen virker ved at et varmeoptagende kredsløb, opsamler lavtemperaturenergien fra jorden og fører denne videre til fordamperen som er indbygget i selve varmepumpesystemet. Herefter bliver varmen omsat til en temperatur der er passende for din bolig og brugsvand.

Vølund Jordvarmepumpe

Vølunds jordvarmepumper

Vølund har udviklet flere forskellige slags jordvarmepumper og her er det de samme faktorer, der påvirker hvilken systemløsning der passer til dig; husets størrelse, hvor du bor og dit behov for varmt brugsvand.

Her er et udvalg af nogle af vølunds jordvarmepumper:

  • F1145 - Dette er en jordvarmepumpe som kan opvarme en-familiehuse, flerfamiliehuse og industrielle bygninger og kan fås fra 6 kW helt op til 17 kW. Denne model har et brugervenligt kontrolpanel, der gør at du kan tilpasse varmepumpen til dit behov. Det er muligt at tilkoble et USB-stik til varmepumpen, så du kan opdatere den og udveksle data.  Samtidig er den meget støjsvag og installationsvenlig.
  • F1155 - Denne jordvarmepumpe har en frekvensreguleret kompressor og intelligent styring. Det vil sige at varmepumpen tilpasser sig til effektbehovet i dit hus og øger/sænker ydelsen. Effekten på denne model er fra 1,5-6 kW eller 4-16 kW. Her er det også muligt at tilslutte et USB-stik til at opdatere og udveklse data. Derudover er det muligt at tilslutte varmepumpen til internettet via en hjemmeside, så du kan få en hurtig status over din varmepumpe, selvom du ikke er hjemme.

Prisklasse

Hvis du er blevet interesseret i at anskaffe dig en varmepumpe, afhænger prisen af flere forskellige faktorer. For eksempel bliver prisen påvirket af hvor stort dit hus er, hvad husstandens behov er, hvilken model du ønsker eller hvilke funktioner der er vigtige for dig. Når du har besluttet dig for dette, kan du få hjælp til hvad en varmepumpe vil koste.

Hvis du vil have en pris, der er specifik til dig og dit behov, kan du udfylde en kontaktformular på varmepumpetilbud. Her skal du udfylde hvilke varmepumpetype du vil have, hvor mange kvadratmeter din bolig er, hvornår installationen eventuelt skal foregå og hvad din nuværende varmekilde er. Herefter kan du få op til 4 tilbud på varmepumper der passer til din bolig.