Luft til vand varmepumpe

Sammenlign pris og kvalitet på luft til vand varmepumpe - Bestil flere tilbud her!

Find skræddersyede tilbud og priser på luft til vand varmepumper. Find den bedste model til dit behov i vores oversigt. Er du til høj ydeevne, lækkert design eller intuitivt styresystem på din luft til vand varmepumpe? Se dine muligheder i vores oversigt og indhent flere tilbud på din favorit.

Type:
10/10
Flere oplysninger
Fordele
 • Giver dig en 100 % løsning med både vand og varme
 • Højeffektiv varmepumpe, der passer perfekt til mindre huse og/eller lavenergihuse. Har indbygget veksler og pumpe, så du kan tislutte den direkte til dine vandrør. Er en såkaldt Monoblock-model, som er en af Panasonics mest populære.
Krav
 • Skal have årligt eftersyn
 • Stor investering

Luft til vand varmepumpe

Har du et ønske om, at energirenovere din bolig, og få en mere miljøvenlig varmeproduktion? Og vil du gerne - langsigtet - spare penge på en mere miljøvenlig varmekilde?

Så kan luft til vand varmepumpen være noget for dig.

Den kan:

 • Spare dig og kommende generationer en masse CO2-udledning
  • Over 40 % hvis du skifter fra et gammelt oliefyr
 • Spare penge på varmeregningen - op mod 50 % lavere varmeudgifter
 • Derudover være et led på vejen mod et grønnere Danmark

På denne side vil du forhåbentlig finde de svar du søger, om luft til vand varmepumper ud fra vores grundige research. 

Indhold på denne side (Klik på linket og hop til afsnit)

 

En luft til vand varmepumpe er en totalløsning

Luft til vand varmepumpen er en totalløsning.

Det vil sige:

At du med denne varmepumpe er sikret rumopvarmning og varmt vand. Luft til vand varmepumpen er lidt mindre effektiv end jordvarmepumpen, men er til gengæld optimal til de boligejere, der ikke har så stort et grundareal eller, som af forskellige grunde, ikke ønsker at få gravet i haven. Derudover er den et billigere alternativ.

Luft til vand varmepumpe

LÆS OGSÅ:Jordvarmepumpe

Fordele ved en luft til vand varmepumpe

Trods det faktum, at en luft til vand varmepumpe er en lidt dyrere investering, skal det ikke slå en ud. Der er nemlig en række fordele, der er værd at nævne, og som kan være en stor hjælp til at afgøre om man vil investere. 

Fordele:

 • Spar op til 50 % på varmeregningen
 • Reducer CO2-udslippet med omkring 40 % og bliv mere miljøvenlig
 • Luft til vand varmepumpen er driftsikker og kræver minimal vedligeholdelse
 • Den er selvkørende, og kræver derfor ingen brændsel
 • Ingen lugtgener - dette oplever personer med oliefyr ofte
 • Den lave fremløbstemperatur gør den oplagt til gulvvarme
 • Nem styring gennem brugervenligt kontrolpanel
Bestil tilbud på varmepumpe Det tager under 1 minut.

Ulemper ved en luft til vand varmepumpe

Som det kan ses ovenstående, er der mange fordele ved luft til vand varmepumpen. Dog er det aldrig sådan, at der kun er fordele. Den kan for nogle have enkelte ulemper, der også skal tages i betragtning før investering. 

Ulemper:

 • Varmepumpen skal placeres tæt på huset. En tættere placering på huset medfører mindre varmetab og mere varmeeffektivitet
 • Varmepumpen kan støje; placér den derfor strategisk ift. jeres rum samt naboen
 • Den er mindre effektiv og økonomisk end jordvarme
 • Ikke alle vil finde varmepumpens kabinet lige kønt
 • Lave fremløbstemperaturer kan medføre opgradering af isolering og radiatorer
 • Den skal tilpasses huset for optimal effekt

Sådan fungerer en luft til vand varmepumpe

En smart ting:

Luft til vand varmepumpen benytter den varme luft der findes udendørs, til at producere endnu mere varme indendørs. Den varme der hentes fra luften, kommer ind i vores bygninger via et vandbåret system. Energien kan kun udnyttes, når den bevæger sig fra et niveau med lav temperatur, til et niveau med højere temperaturer.

Det løses ved:

At benytte et cirkulerende kølemiddel. Energien der hentes i luften bliver via pumpen til varm væske, der gennem et rør føres ind i den indendørs varmtvandsbeholder, hvis vand således bliver opvarmet. Pumpen kan på denne måde opvarme rum, bygninger og brugsvand, blot ved at overføre energien fra luften.

Luft til vand varmepumpens dele

Luft til vand varmepumpen består af:

 • En udendørsdel
 • En indendørsdel

Den del, der skal stå udendørs er selve varmepumpen, som selvfølgelig er godt beskyttet af et kabinet. Størrelsen på kabinettet kan variere, men boksen er ofte omkring en meter høj og en meter bred.

Luft til vand varmepumpens ventilator fører luften forbi en varmeveksler, hvor varmen udvindes, og føres videre til kompressoren ved hjælp af kølevæsken. Her hæves temperaturen og den varme væske er nu klar, til, via rørene, at komme ind i varmtvandsbeholderen. Indendørs opsættes et styreanlæg, hvorfra temperaturen kontrolleres. I enkelte modeller er kompressoren også placeret i denne del.

Luft til vand varmepumpe pris

Prisen på denne type varmepumpe afhænger af kvalitet, model og udbyder. Prisen er også styret af, hvor effektiv varmepumpen er, samt installation af pumpen.

Prisen på en luft til vand varmepumpe:

70.000-100.000 kr. 

Den er altså ikke helt billig at anskaffe sig. Dog vil en pris på 100.000 kr. ofte inkludere opsætningen, så du ikke selv skal spekulere over det.

Når man overvejer at købe en varmepumpe, er det også smart at udregne, hvornår investeringen er tjent hjem igen.

Hvornår er den det?

Ifølge Teknologisk Institut, har en familie på fire bosiddende i et hus på 130 kvadratmeter, årlige udgifter til en luft vand varmepumpe på ca. 12.000 kr., hvilket dækker over el og service. Til sammenligning vil man ved køb af et oliefyr have udgifter til fyringsolie og service på ca. 22.000 kr. årligt.

Overført betyder det:

At familien i ovenstående tilfælde, vil spare 10.000 kr. årligt, ved at have en luft til vand varmepumpe kontra et oliefyr. Dvs. en tilbagebetalingstid på 10 år, såfremt investeringen løber op i 100.000 kr. 

Jo større en ejendom der skal varmes op, jo større er besparelsen og jo hurtigere er investeringen i pumpen hentet hjem. Ved køb af en luft til vand varmepumpe er der tale om en merinvestering på 55.000 kr. i forhold til et nyt oliefyr.

Det vil således tage seks år, før man har indtjent merinvesteringen i form af sparede udgifter. Derfor er luft til vand varmepumpen en langsigtet investering, til gengæld har pumpen en levetid på helt op til 20 år.

luft til vand varmepumpen er en god investering

Ofte stillede spørgsmål om en luft til vand varmepumpe

Efter at have læst en masse og fået en baggrundsviden om luft til vand varmepumpen, sidder du måske stadig tilbage med nogle spørgsmål. Nedenstående har vi samlet og besvaret de spørgsmål, der oftest går igen. 

Bruger en luft til vand varmepumpe strøm?

Ja, den skal bruge strøm for at fungere. Men der er tale om et meget mindre elforbrug, end der fås tilbage i varme. Dette betyder også, at jo højere temperaturer vi har, jo billigere vil den være i drift. Et nyt anlæg vil for hver kWh der benyttes, give 2,5-3,0 kWh varme i årligt gennemsnit. Altså omkring 3 gange mere.

Kan luft til vand varmepumpen fungere om vinteren?

Luft til vand varmepumper er mest brugbare i lande, hvor temperaturerne sjældent når under 12 minusgrader, fordi effektiviteten falder, når det er meget koldt. Dog kan en luft til vand varmepumpe selv i frostvejr hive varme ud af luften.

Hvis temperaturen udendørs bliver for lav, er der en elpatron siddende i den indendørs varmtvandsbeholder, der sikrer den fortsatte opvarmning af rum og badevand.

Heldigvis:

Er de danske vintre sjældent så kolde, og du kan derfor roligt vælge en luft til vand varmepumpe i Danmark. Den har dog behov for at afrime i de kølige måneder, men hvis du investerer i en kvalitetspumpe, sørger den selv for dette. Det tager ikke luft til vand varmepumpen mere end ca. 5 minutter at afrime.

Der er heller ikke noget behov for at beskytte luft til vand varmepumpen, da den allerede ved levering, er forsynet med et kabinet, der beskytter den mod vind og vejr.

Dog:

Vil det være nødvendigt ved kraftigt snefald at skovle sneen væk, da man ellers kan risikere, at luft til vand varmepumpens ventilator ikke virker.

Luft til vand varmepumpen fungerer i frost 

Installation af varmepumpe? 

Installationen af luft til vand varmepumpen tager omkring to arbejdsdage, og det er ikke lovligt at foretage en installation af varmepumpe selv. Under opsætningen vil det ikke altid være muligt at få varmt vand, hvilket du selvfølgelig skal være opmærksom på. Derudover skal du sikre dig, at monteringen foretages af en professionel VVS-/kølemontør, der har den fornødne uddannelse i at opsætte anlægget.

Derfor:

Vælg en montør der er godkendt af Varmepumpeordningen (VPO).

Det første der skal ske, når den nye luft til vand varmepumpe skal installeres, er at det gamle anlæg skal fjernes. Du skal være sikker på, at der i installatørens tilbudsgivning er medregnet fjernelsen af det gamle fyr, lukning af olietanken osv.

Når det gamle anlæg er væk, kan der bores i væggen ind til varmtvandsbeholderen og til hullet til varmepumpens rør. Nu kan den elektroniske del, hvorfra man styrer varmen, opsættes. Herfra går turen udendørs og varmepumpen sættes op. Kabinettet skal stå på et stativ, så der skabes et mellemrum ned til jorden (eller hvad underlag man måtte have).

Nu kan de nødvendige rør fra luft til vand varmepumpen til varmtvandsbeholderens trækkes og tilsluttes. Så snart den er klar til afbenyttelse, skal man oplyse det til BBR-registeret.

Husk:

At oplyse dit forsikringsselskab om nyerhvervelsen.

Hvor ofte skal en luft til vand varmepumpe tilses?

Et anlæg, der rummer over et kilo kølemiddel, skal tilses hvert år. Her anbefales det også, at man benytter en godkendt VPO-montør. Dette er tænkt som en sikring af forbrugeren, der kan hente hjælp hos VPO ved utilfredshed med installationen.

Det er også muligt at få en serviceaftale, hvilket er en god sikkerhed for, at alt er i orden - også på den lange bane. Udover det årlige tilsyn af anlægget, er der heldigvis meget lidt arbejde ved luft til vand varmepumpen.

Hvad er forudsætningerne for vellykket varme?

For at få det maksimale ud af luft til vand varmepumpen, skal boligen være ordentligt isoleret. Ellers vil varmen hurtigt sive ud af “tomme vægge” og huller. Grunden til, at dette er ekstra vigtigt i forbindelse med denne type varmepumpe er, at fremløbstemperaturen på det vand der sørger for at opvarme rummene er lavere, end ved fx et gasfyr. Dette betyder også, at det i nogle tilfælde er nødvendigt at udskifte de eksisterende radiatorer med større modeller, der kan afgive mere varme.

Derfor:

Tjek at dit hus er godt isoleret, og se om radiatorerne skal opgraderes.

luft vand varmepumpe tilbud

Find en billig luft til vand varmepumpe i god kvalitet

En af de helt store fordele ved at benytte Varmepumpetilbud.dk er, at du får mulighed for at finde en billig luft til vand varmepumpe, som samtidig er i god kvalitet.

Du modtager:

Op til 4 tilbud, som er skræddersyet til dine behov, hvorefter du vælger den, som bedst opfylder dine krav og behov.

Læs vores blogindlæg om prisen på en luft til vand varmepumpe.

5 tips til at finde den rette luft til vand varmepumpe

1. Kvalitet fremfor kvantitet

Når du undersøger markedet for luft til vand varmepumper, vil du med sikkerhed opdage, at prisforskellen kan være stor. Det er dog vigtigt, at du ikke lader dig blive fristet af de ave priser, men altid har kvalitet in mente.

Hvorfor det?

Pris og kvalitet går hånd i hånd når det gælder varmepumper, og på langt sigt vil det med sikkerhed kunne betale sig at investere i en lidt dyrere model. En luft til vand varmepumpe skal gerne holde i mange år, hvorfor en dyrere investering vil være at foretrække.

2. Vær sikker på, at du vælger den rette model

Der findes flere forskellige modeller af varmepumper. Luft til luft varmepumper og jordvarmepumper er også opvarmningsformer, som langt hen ad vejen opfylder samme behov. Der er dog forskel på, hvilken funktionalitet de forskellige varmepumper har.

Luft til luft varmepumpen:

Kan ikke give varmt brugsvand til din bolig, men kun opvarme rummene. En luft til luft varmepumpe bruges ofte som supplement til en anden opvarmningsform og er især et populært valg i sommerhuse.

Jordvarme:

Opfylder samme behov som en luft til vand varmepumpe. Forskellen er, at en jordvarmepumpe kræver, at du har et stort haveareal.

En tommelfingerregel:

Lyder, at du skal have et dobbelt så stort haveareal som det areal af din bolig, der skal varmes op. En jordvarmepumpe vil ofte også være dyrere end en luft til vand varmepumpe, men er til gengæld billigere i drift.

3. Kig på luft til vand varmepumpens effektivitet

Man arbejder oftest med tre forskellige effektivitetsniveauer, når der tales om luft til vand varmepumper. Disse tre værdier bruges til at måle modellens virkningsgrad.

 • COP
 • SCOP
 • SEER

Du kan læse meget mere om de tre virkningsgrader her.

Energitilskud til luft til vand varmepumpe

4. Søg om energitilskud til luft til vand varmepumpen

Hvis du vælger at investere i en luft til vand varmepumpe, har du i dag mulighed for at få et energitilskud udbetalt. Dette energitilskud er et beløb, som du helt skattefrit kan få overført til din konto.

Hvor meget udgør det?

Beløbet bliver udregnet ud fra, hvor mange kWh du sparer årligt ved at energirenovere din bolig. Energitilskud kan være et omfattende emne, og derfor kan du læse meget mere om energitilskud her.

5. Sammenlign tilbud fra flere leverandører

Ved at sammenligne tilbud fra forskellige leverandører, vil du få et objektivt og brugbart billede af, hvilken luft til vand varmepumpe som passer bedst til dig og dine behov. Ved at udfylde kontaktformularen i toppen af siden, vil du modtage op til 4 tilbud fra forskellige leverandører af luft til vand varmepumper - Helt gratis og uforpligtende.

Indhent tilbud på varmepumpe Det tager under 1 minut.

Indhent op til 4 tilbud på en luft til vand varmepumpe

For at sikre at du får den rette luft til vand varmepumpe og udbyder af denne, skal du starte med at få tilbud fra forskellige udbydere. Det er vigtigt, at du får hjælp med at vælge den rigtige, så den passer til netop dine individuelle behov. 

Kast dig ikke ud i projektet selv, men lyt til de erfarne fagfolk og brug din sunde fornuft. Dit mål skal være at få den varme, der svarer til dine opvarmningsbehov, og at du får den luft til vand varmepumpe, der bedst muligt kan betale sig rent økonomisk. Du skal også huske at få oplyst referencer og muligvis en serviceordning. 

Hvis du ønsker at få flere tilbud fra forskellige leverandører, kan du udfylde formularen til højre på denne side. Indtast blot dine personlige oplysninger og dine behov til en luft til vand varmepumpe, så vil du hurtigst muligt modtage en række tilbud. Det er selvfølgelig gratis og uforpligtende.