• Skjul din varmepumpe

  Selvom at en varmepumpe giver en masse fordele for dig som forbruger, kan udseendet på maskinen måske generer øjet, når du opholder dig i haven. Dette er der råd for - Du kan med lethed selv bygge en varmepumpeskjuler eller købe en færdiglavet hos en tømrer eller et byggemarked.
  Læs mere
 • Husk service til din varmepumpe!

  Der er udelukkende fordele ved at få fortaget et årligt eftersyn af din varmepumpe. Samtidig med at du optimerer selve varmepumpen, så sparer du penge på din varmeregning, da den ikke skal arbejde endnu hårdere for at opretholde en konstant varme i boligen. Derudover er denne varmepumpeservice også lovpligtig.
  Læs mere
 • Opvarm din pool med en varmepumpe

  De danske somre er ikke kendt for give de varmeste sommerdage, derfor kan opvarmning af din pool være en god idé. Derudover kan du også bruge din pool over en længere periode. Du kan opvarme din pool på en miljørigtig måde med en varmepumpe - samtidig med at du kan minimere dine opvarmningsomkostninger.
  Læs mere
 • Hvad er en varmepumpes elforbrug?

  Inden man anskaffer sig en varmepumpe, er det en god idé at have et overblik over hvordan ens elforbrug vil se ud, så dette kan indregnes i ens fremtidige besparelser. Samtidig er der også gode råd til, hvordan man kan spare på energiforbruget, når man har en varmepumpe.
  Læs mere
 • Regler og love for varmepumper

  Der er forskellige love og regler som du skal have i mente, når du anskaffer dig en varmepumpe. Desuden er der også forskellige regler i forhold til, om du ønsker en luft-til-vand varmepumpe eller en jordvarmepumpe.
  Læs mere
 • Opsætning af varmepumpe

  En beskrivelse af hvilke dele af varmepumpen du selv kan opsætte, men andre dele er lovpligtigt at få installeret af en autoriseret. Samtidig er der gode råd ved opsætning og indhentning af tilbud.
  Læs mere
 • Sådan virker en varmepumpe

  En beskrivelse af hvordan varmepumpen fungere, hvilke former for varmepumper der findes og hvad fordelene der er ved at erhverve sig en.
  Læs mere
 • Hvad er prisen på en luft til vand varmepumpe?

  Har du svært ved at gennemskue hvad du bør betale for en god luft til vand- varmepumpe? Bare rolig, du er ikke den eneste der er lettere forvirret. Varmepumpemarkedet er svært gennemskueligt og priserne er ikke altid så gennemsigtige, som man kunne ønske. Grunden til dette er, at der både er leverandører og installatører involveret i den totale varmepumpepris.
  Læs mere
 • Kan man kombinere varmepumper og solvarme?

  Når man kombinerer en luft til vand varmepumpe med solfangere, kan man få dækket både strøm og varmebehov med vedvarende energi. Der vil således ikke være behov for at supplere med andre opvarmningsformer. Hvis man alligevel er igang med et større renoveringsarbejde eller hvis man bygger nyt hus, vil det derfor være en rigtig god ide at investere i denne helhedsløsning.
  Læs mere
 • Kan man få tilskud til luft til vand varmepumper?

  I en energiaftale fra 2012 hed det sig, at Danmark skulle være uafhængigt af fossile brændstoffer omkring år 2050. Selvom energipolitikken er blevet ændret lidt sidenhen, er der basalt set stadig tale om det samme mål. Uanset hvad, så indgår varmepumper stadig i myndighedernes planer om at bekæmpe de fossile brændsler. Derfor er der også flere tilskud at hente til etableringen af et luft til vand varmepumpeanlæg.
  Læs mere
 • Hvordan begrænses støj fra varmepumper?

  Både luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper kan støje en del. I begge tilfælde er det udedelen der støjer mest, dog kan luft til luft varmepumpernes blæsere også larme en del og det er derfor en god ide at købe en støjsvag varmepumpe der larmer mindst muligt - både inde og ude. Derudover er der flere ting man skal være opmærksom på, inden man vælger hvor og hvordan man vil installere varmepumpen.
  Læs mere
 • Pas på de billige luft til luft varmepumper

  Markedet for grøn energi er nærmest eksploderet. Men med den store vækst følger også opportunistiske producenter, der sælger luft til luft varmepumper af meget ringe kvalitet. Disse varmepumper forurener mere end de gavner og hvad der ser ud til at være en god handel, kan vise sig at være et sandt mareridt.
  Læs mere
 • Sådan får du den bedste luft til vand varmepumpe pris

  Prisen på en luft til vand varmepumpe afhænger af en række forskellige forhold. At få den rigtige pris, der samtidig tilsvarer dine individuelle opvarmningsbehov, er derfor lidt af en udfordring. Heldigvis er der hjælp at hente i denne guide.
  Læs mere