• Hvad er en varmepumpe gulvmodel?

  Hvad er fordelene ved en varmepumpe gulvmodel? Læs mere her.
  Læs mere
 • Hvor stor skal din varmepumpe være?

  Kulden kommer og penge kan spares - hvad betyder størrelsen på varmepumpen?
  Læs mere
 • Hold på varmen - behold udseendet og den billige varmeregning

  Er din varmepumpe klar til efterårets udfordringer? Læs mere her om beskyttelse og service af varmepumpesystemet.
  Læs mere
 • Er du klar til efterårets kulde?

  Efteråret er på vej. Er du klar til varmeregningen? Læs mere her.
  Læs mere
 • Så meget kan du spare ved at udskifte dit gamle oliefyr med en varmepumpe

  Hvor store besparelser er der egentlig at hente på en varmepumpe? Det har vi forsøgt at sætte lidt i perspektiv...
  Læs mere
 • Brug energi med omtanke - det betaler sig

  Hvordan ser din varmeregningen ud? Både din opvarmningsform, boligforhold og generelle vaner kan have stor indflydelse på din årlige varmeudgift.
  Læs mere
 • Jordvarme - den effektive totalløsning

  I dette indlæg ligger fokus på jordvarme og etablering af en jord til vand varmepumpe. Vi gennemgår, hvad man skal være opmærksom på inden købet, og hvilke omstændigheder der er nødvendige for at få denne type varmepumpe.
  Læs mere
 • Varmepumpe til Små Rum

  I dette indlæg ser vi nærmere på varmepumpers anvendelighed til opvarmning af små rum såsom værksteder, garager og hobbyrum.
  Læs mere
 • Varmepumpe til Garagen

  I dette indlæg dækker vi hvilken varmepumpe, der passer bedst til opvarmning i garager.
  Læs mere
 • Guide til valg af varmepumpe

  Dette indlæg indeholder en guide, der i fire trin hjælper dig med at finde ud af, hvilken type varmepumpe, der passer til dit behov.
  Læs mere
 • Varmepumpeberegner

  Greenmatch har udviklet en beregner, der hjælper dig med at finde frem til, hvad du kan spare ved at få en varmepumpe.
  Læs mere
 • Varmepumpe for et Bedre Indeklima

  Et dårligt indeklima præger ofte hverdagen negativt. Vi kigger på, hvordan en varmepumpe kan være med til at skabe et godt indeklima i dit hjem.
  Læs mere
 • Jordvarme og Luft til Vand Varmepumper

  Der findes en række forskellige typer varmepumper, og som forbruger kan det ofte være svært at finde ud af, hvad der passer bedst til ens behov. I dette indlæg kigger vi på, hvad forskellen er mellem luft til vand varmepumper og jordvarme.
  Læs mere
 • Varmepumpe til kælder

  Kælderrum bliver i dag i langt højere grad brugt som opholdsrum end før i tiden, og dette kræver selvfølgelig at der er et godt indeklima. I dette indlæg kigger vi nærmere på, hvordan man kan sænke luftfugtigheden i kælderen ved brug af en luft til luft varmepumpe.
  Læs mere
 • Varmepumpers Strømforbrug

  Vi kigger nærmere på, hvordan man vurderer varmepumpers strømforbrug, og hvad man skal være opmærksom på i købssituationen.
  Læs mere
 • Hvor skal min varmepumpe placeres?

  I dette indlæg kigger vi på de mest afgørende faktorer for placeringen af varmepumper. Så ved du, hvilke overvejelser du burde gøre dig inden købet.
  Læs mere
 • Varmepumpe i sommerhuset

  I de danske sommerhuse dominerer el-radiatorer og brændeovne som opvarmningskilde, men de er skidt for miljøet og varmeregningen. Her kan du læse om hvordan en varmepumpe er den ideelle kilde til opvarmning i sommerhuset.
  Læs mere
 • Hvordan bidrager varmepumper til et grønnere Danmark?

  I denne blog fortæller vi hvorfor varmepumper er en grøn og miljøvenlig opvarmningsløsning
  Læs mere
 • Hvorfor er luft til vand varmepumper dyrere end luft til luft varmepumper?

  Studerende ved DTU har sat sig for at ombygge end luft til luft varmepumpe til en luft til vand varmepumpe, i et forsøg på at afdække prisforskellene. I denne blog kommer vi vores bud, på hvorfor luft til vand varmepumpen koster mere - og hvorfor det stadig er en god investering.
  Læs mere
 • Varmepumper, hvordan og hvorfor?

  Oplysninger om luft til luft og luft til vand varmepumpers funktioner og fordele.
  Læs mere
 • Mindsk virksomhedens CO2-udslip med en varmepumpe

  Ønsker i at minimere jeres omkostninger til varme i jeres virksomhed? Samtidig med at virksomheden skaber en grønnere profil? Så kan en varmepumpe være det rette valg for jeres virksomhed. Læs her hvilke fordele der er ved en varmepumpe, samt hvilke tilskud man kan få som virksomhed.
  Læs mere
 • Hvilken varmepumpe er bedst?

  Ser du dig blind på termer såsom; dimensionering, COP-værdi og ydelsesevne? Her kan du blive guidet gennem varmepumpe-junglen. Samtidig kan du finde ud af, hvilke faktorer du skal have for øje, når du skal finde den varmepumpe der passer bedst til din bolig.
  Læs mere
 • Få tilskud til varmepumper ultimo 2014

  Bliv guidet til hvilke tilskud du skal benytte dig af, inden 2014 slutter. Der er visse tilskud der frafalder ved årets slutning og hvis du overvejer at investere i en varmepumpe, skal det være nu. Dermed opnår du den højeste besparelse, både ved installationen og i hverdagen.
  Læs mere
 • Skjul din varmepumpe

  Selvom at en varmepumpe giver en masse fordele for dig som forbruger, kan udseendet på maskinen måske generer øjet, når du opholder dig i haven. Dette er der råd for - Du kan med lethed selv bygge en varmepumpeskjuler eller købe en færdiglavet hos en tømrer eller et byggemarked.
  Læs mere
 • Energimærkning af varmepumper

  Der er mange produkter der bliver energimærket for at guide forbrugerne til at vælge den mest energibesparende løsning. Dette gælder også for varmepumper! Energimærkningen på varmepumper viser, hvilke varmepumper der er mest energieffektive.
  Læs mere
 • Økonomiske råd til investering af varmepumpe

  At skulle investere i en varmepumpe kan være noget af en jungle. Specielt kan den økonomiske del, være den der volder flest problemer. Her får du en oversigt over hvordan du opnår den højeste besparelse, når du skal investere i en varmepumpe og hvilke besparelser der er efterfølgende.
  Læs mere
 • Husk service til din varmepumpe!

  Der er udelukkende fordele ved at få fortaget et årligt eftersyn af din varmepumpe. Samtidig med at du optimerer selve varmepumpen, så sparer du penge på din varmeregning, da den ikke skal arbejde endnu hårdere for at opretholde en konstant varme i boligen. Derudover er denne varmepumpeservice også lovpligtig.
  Læs mere
 • Opvarm din pool med en varmepumpe

  De danske somre er ikke kendt for give de varmeste sommerdage, derfor kan opvarmning af din pool være en god idé. Derudover kan du også bruge din pool over en længere periode. Du kan opvarme din pool på en miljørigtig måde med en varmepumpe - samtidig med at du kan minimere dine opvarmningsomkostninger.
  Læs mere
 • Skal du vælge jordvarme?

  Varmepumper der benytter jordvarmen til at udvikle varme til boligen og brugsvand, er ofte at foretrække. Ved denne type varmepumpe opnår man den største besparelse i hverdagen og der er store besparelser at hente. Men det er ikke alle der kan få installeret denne i sin bolig og der er visse forbehold man skal tage, inden man får installeret en jordvarmepumpe.
  Læs mere
 • Tilbud på varmepumpe

  Hvis du ønsker at investere i en varmepumpe, er der flere kriterier der spiller ind, i forhold til prisen. Derfor er det en god idé at indhente flere tilbud, så du kan få et overblik over markedet og finde det tilbud der passer bedst til din bolig.
  Læs mere
 • Hvad er en varmepumpes elforbrug?

  Inden man anskaffer sig en varmepumpe, er det en god idé at have et overblik over hvordan ens elforbrug vil se ud, så dette kan indregnes i ens fremtidige besparelser. Samtidig er der også gode råd til, hvordan man kan spare på energiforbruget, når man har en varmepumpe.
  Læs mere
 • Regler og love for varmepumper

  Der er forskellige love og regler som du skal have i mente, når du anskaffer dig en varmepumpe. Desuden er der også forskellige regler i forhold til, om du ønsker en luft-til-vand varmepumpe eller en jordvarmepumpe.
  Læs mere
 • Opsætning af varmepumpe

  En beskrivelse af hvilke dele af varmepumpen du selv kan opsætte, men andre dele er lovpligtigt at få installeret af en autoriseret. Samtidig er der gode råd ved opsætning og indhentning af tilbud.
  Læs mere
 • Sådan virker en varmepumpe

  En beskrivelse af hvordan varmepumpen fungere, hvilke former for varmepumper der findes og hvad fordelene der er ved at erhverve sig en.
  Læs mere
 • Sådan vælger du det bedste varmepumpetilbud

  At vælge varmepumpe er en svær proces, da der er mange hensyn der skal tages og mange omstændigheder der skal holdes i mente. At få flere tilbud på varmepumper er derfor et rigtig godt udgangspunkt, for at træffe det rigtige valg. Arbejdet er dog langt fra slut, når først man har modtaget de forskellige tilbud og det er nu hjernecellerne skal på arbejde.
  Læs mere
 • Hvad er prisen på en luft til vand varmepumpe?

  Har du svært ved at gennemskue hvad du bør betale for en god luft til vand- varmepumpe? Bare rolig, du er ikke den eneste der er lettere forvirret. Varmepumpemarkedet er svært gennemskueligt og priserne er ikke altid så gennemsigtige, som man kunne ønske. Grunden til dette er, at der både er leverandører og installatører involveret i den totale varmepumpepris.
  Læs mere
 • Kan man kombinere varmepumper og solvarme?

  Når man kombinerer en luft til vand varmepumpe med solfangere, kan man få dækket både strøm og varmebehov med vedvarende energi. Der vil således ikke være behov for at supplere med andre opvarmningsformer. Hvis man alligevel er igang med et større renoveringsarbejde eller hvis man bygger nyt hus, vil det derfor være en rigtig god ide at investere i denne helhedsløsning.
  Læs mere
 • Kan man få tilskud til luft til vand varmepumper?

  I en energiaftale fra 2012 hed det sig, at Danmark skulle være uafhængigt af fossile brændstoffer omkring år 2050. Selvom energipolitikken er blevet ændret lidt sidenhen, er der basalt set stadig tale om det samme mål. Uanset hvad, så indgår varmepumper stadig i myndighedernes planer om at bekæmpe de fossile brændsler. Derfor er der også flere tilskud at hente til etableringen af et luft til vand varmepumpeanlæg.
  Læs mere
 • Hvor meget må en luft til vand varmepumpe støje?

  I denne lille guide kan du finde fakta omkring varmepumper og støj, samt informationer omkring Energistyrelsens nye støjberegner. Guiden er beregnet til luft til vand varmepumper, men kan også sagtens bruges til luft til luft varmepumper, da den støjende udedel er stort set ens på de to typer af varmepumper.
  Læs mere
 • Hvordan begrænses støj fra varmepumper?

  Både luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper kan støje en del. I begge tilfælde er det udedelen der støjer mest, dog kan luft til luft varmepumpernes blæsere også larme en del og det er derfor en god ide at købe en støjsvag varmepumpe der larmer mindst muligt - både inde og ude. Derudover er der flere ting man skal være opmærksom på, inden man vælger hvor og hvordan man vil installere varmepumpen.
  Læs mere
 • Hvad har varmepumper tilfælles med neonfarvede benvarmere?

  Tænk engang hvad der er sket på energiområdet siden 1980’erne. Dengang i 80’erne kastede de sig ud i mange vilde projekter, som vi høster frugten af i dag. Vi har til dels the Baby Boomers og generation X at takke for deres gå-på-mod og deres visioner, selvom de ikke altid havde lige meget succes med deres projekter.
  Læs mere
 • Pas på de billige luft til luft varmepumper

  Markedet for grøn energi er nærmest eksploderet. Men med den store vækst følger også opportunistiske producenter, der sælger luft til luft varmepumper af meget ringe kvalitet. Disse varmepumper forurener mere end de gavner og hvad der ser ud til at være en god handel, kan vise sig at være et sandt mareridt.
  Læs mere
 • Sådan får du den bedste luft til vand varmepumpe pris

  Prisen på en luft til vand varmepumpe afhænger af en række forskellige forhold. At få den rigtige pris, der samtidig tilsvarer dine individuelle opvarmningsbehov, er derfor lidt af en udfordring. Heldigvis er der hjælp at hente i denne guide.
  Læs mere